Ervaar de beleving
Geniet 4 seizoenen
Snelle levering
VERANDAEXPRESS
Veelgestelde 

vragen


Betalen
Hoe weet ik zeker dat mijn bestelling betaald is? (want mijn computer/internet/browser viel uit)

U ontvangt pas na afronding van de betaling een aankoopbon per mail waarin staat dat u betaald heeft (behalve wanneer u deze mail ontvangt bij een betaalmethode met achteraf betalen – dan is de order wel succesvol geplaatst maar de betaling is vanzelfsprekend nog niet verricht). Deze mail ontvangt u normaal gesproken binnen 1 minuut.Kan ik ook achteraf betalen?

Nee, het is niet mogelijk om achteraf te betalen. Er kan ook afgerekend worden met iDeal, Paypal. Het is ook mogelijk om bij levering of montage te betalen.Er is iets fout gegaan met het betalen, wat nu?

Controleer of het bedrag afgeschreven is van uw rekening. Neem daarna contact op met de klantenservice via de contact pagina. Houdt uw bestel- en rekeningnummer bij de hand, zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn met een oplossing.Bezorging
Hoe weet ik zeker dat mijn bestelling betaald is? (want mijn computer/internet/browser viel uit)
In principe wordt een bestelling altijd in 1x geleverd en kan hier niet van worden afgeweken. Mocht u dit wel willen, dan rekenen we hier €100,- verzendkosten voor. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Kan ik ook achteraf betalen?
Ja, het is ook mogelijk om achteraf te betalen. Dit kan via Klarna. Er kan ook afgerekend worden met iDeal, Paypal. Het is niet mogelijk om bij levering of montage te betalen, of om deels vooraf en deels achteraf te betalen.
Er is iets fout gegaan met het betalen, wat nu?
Controleer of het bedrag afgeschreven is van uw rekening. Neem daarna contact op met de klantenservice via de contact pagina. Houdt uw bestel- en rekeningnummer bij de hand, zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn met een oplossing.
Gebruik en onderhoud van de terrasoverkapping
Kan ik op het dak lopen om deze schoon te maken?

Overkappingvoordeel adviseert om niet op de dakplaten te lopen. Het is wel mogelijk om een plaat of plank te gebruiken om het gewicht over meerdere liggers te verdelen en hier op te staan. Deze kunnen een gewicht van maximaal 130kg dragen.Hoe kan ik de terrasoverkapping het beste onderhouden?

De terrasoverkappingen van Veranda Express zijn onderhoudsarm. Indien nodig, kunt u met een natte doek het aluminium afnemen en met de uitschuifbare zeem het dak schoonmaken.Zijn Veranda Express overkappingen bestand tegen hevige sneeuwval?

Veranda Express overkappingen kunnen belast worden met een meter verse sneeuw of 50cm sneeuwbelasting volgens DIN EN 755-2.Retourneren
Hoe annuleer ik mijn bestelling nog voor levering?

Stuur een e-mail naar info@verandaexpress.nl indien u de geplaatste bestelling wil annuleren en deze nog niet geleverd is. Voeg in uw e-mail het bestelnummer, reden van annulering en uw rekeningnummer toe. Nadat onze klantenservice de bestelling heeft geannuleerd, ontvangt u hiervan een bevestiging. Veranda Express streeft ernaar dit bedrag zo spoedig mogelijk terug te storten, maar doet dit uiterlijk binnen 14 dagen na de annulering van de bestelling.Hoe werkt een retourzending?

Indien u een bestelling retour wil sturen kunt u Veranda Express binnen 14 dagen nadat u het product heeft ontvangen, een verzoek tot herroeping sturen op deze pagina. Nadat Veranda Express uw verzoek ontvangen en via mail bevestigd heeft, heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling in een zo oorspronkelijk mogelijke staat op uw eigen kosten te retourneren. Indien Veranda Express uw retourzending op moet komen halen wordt hiervoor €100,- in rekening gebracht. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat Veranda Express op de hoogte zijn gesteld van de retournering betalen wij alle reeds betaalde bedragen terug, via eenzelfde betaalmiddel als waarmee u betaald heeft.

Indien Veranda Express constateert dat er meer gebeurd is dan enkel het inspecteren van de levering waardoor er schade is ontstaan aan het geleverde product, is het mogelijk dat de klant aansprakelijk is voor de ontstane waardevermindering.

LET OP!!

Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.Hoe, wanneer en binnen welke termijn kan ik mijn bestelling herroepen?

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, kunt u online het herroepingsformulier invullen. Kijk hier welk formulier voor u geldt. Ook kunt u gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, dat onder het kopje ‘Hoe werkt een retourzending?’ gevonden kan worden.

Ook voor de door ons aangeboden montagediensten geldt het herroepingsrecht. In het geval van diensten verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Voor terugbetaling geldt hetzelfde als hiervoor aangegeven voor het herroepingsrecht bij producten.Inmeten
Zijn er voorrijkosten?

Ja, de voorrijkosten voor het inmeten bedragen €50,- deze dient in contanten betaald te worden.

Tijdens het inmeten wordt er een offerte opmaat gemaakt voor u.

Zodra u besluit neemt de overkapping bij ons af te nemen wordt de voorrijkosten verrekend met het eindfactuur.Garantie
Ik heb een onderdeel beschadigd, wat nu?

Wanneer het een minimale beschadiging betreft, kunt u met behulp van een lakstift of spuitbus de beschadiging wegwerken. Deze is te vinden in onze webshop bij losse onderdelen en accessoires. Wanneer het een grote beschadiging betreft, kunt u het losse onderdeel bestellen. Bestel het losse onderdeel in onze webwinkel die u terug kunt vinden onder de kop “losse onderdelen”. Neem contact op met onze klantenservice indien u hier ondersteuning bij nodig heeft.Veranda Express heeft mijn bestelling niet op de afgesproken datum geleverd. Wat nu?

Het kan wel eens voorkomen dat de bestelling niet op de afgesproken datum geleverd wordt. Geen paniek!!

Veranda Express doet er alles aan om de bestellingen op tijd te leveren en zijn afspraken na te komen.

Indien er sprake is van een latere levering, wordt u hierover op de hoogte gehouden.

Hier is geen coulance op van toepassing.Komt Veranda Express voordat ik bestel bij mij langs om de maten op te meten?

Wij komen inmeten als de overkapping  door Veranda Express geplaatst moet worden.

Zodra de bestelling bij ons binnen is nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Het inmeten van terrasoverkappingen is niet lastig. Let wel op bij het inmeten dat de overkapping op uw grondgebied  blijft.

Indien u recht en link schuttingen heeft, blijf dan altijd 1cm recht en 1cm links binnen de schutting .

LET OP!

Wanneer u zelf een terrasoverkapping monteert, dient u deze zelf op te meten.Hoe kan ik een klacht indienen?

Heeft u klacht over een product of over de dienstverlening van Veranda Express?

Via het contactformulier op de contactpagina kunt u uw klacht indienen door onder vermelding van uw bestelnummer. Veranda Express neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om uw klacht door te nemen.Er is een onderdeel met een defect geleverd. Wat nu?

Indien u een defect constateert en dit onderdeel door Veranda Express zo is geleverd, monteer het onderdeel dan niet. Maak foto’s van het betreffende onderdeel en stuur deze naar info@verandaexpress.nl onder vermelding van uw bestelnummer. Veranda Express zal hiervoor zo snel mogelijk een passende oplossing zoeken.
Indien u ondanks deze instructie alsnog een onderdeel met een beschadiging of defect monteert, dan kan Veranda Express deze niet meer omruilen waardoor Veranda Express  hiervoor geen oplossing kan bieden.Wat is de levensduur van een terrasoverkapping?

Bij goed onderhoud minimaal 25 jaar.Zijn de glazen schuifwanden en de glazen daken gemaakt van veiligheidsglas?

Ja, al onze glazen schuifwanden en glazen daken  zijn van veiligheidsglas.

De glazen schuifwanden hebben een dikte van 10mm

De glazen daken hebben een dikte van 8,76mm (gelaagd glas)Hoe zit het met condensvorming bij een glazen dak?

Bij een glazen dak ontstaat bijna nooit condensvorming. Het kan soms wel voorkomen dat er condensvorming ontstaat onder de dakplaten (vergelijkbaar met de voorruit van een auto) wanneer een overkapping (gedeeltelijk) afgesloten wordt. Wanneer dit het geval is, adviseren wij om de terrasoverkapping te luchten door bijvoorbeeld de glazen schuifdeuren open te zetten.Hoe zit het met garantie bij gebruik van vreemde onderdelen?

Bij het gebruik van onderdelen die niet van Veranda Express zijn, zal de garantie op de Veranda Express constructie vervallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van andere typen dakpanelen, houten staanders maar ook alle andere onderdelen die toegevoegd of gewijzigd worden ten opzichte van de standaardproducten van Veranda Express.Mijn goot lijkt in het midden iets lager te liggen, hoe kan dit?

Vanaf een breedte 506cm worden de terrasoverkappingen van  Overkappingvoordeel  over de volle breedte een stalen strip in de goot geschoven. Deze stalen strip weegt 10 kg per meter en maakt de goot van de terrasoverkappingen 5 keer zo sterk.

Bij onze overkappingen zal het gewicht van de stalen strip er voor zorgen dat de goot in het midden tot enkele centimeters door kan hangen bij grote overspanningen. Dit is een normaal verschijnsel. De stalen strip zorgt echter ook voor de stevigheid van de goot zodat deze grote belastingen kan verduren. Door het gebruik van deze stalen strip zijn alle terrasoverkappingen bestand tegen een last van wel 85 KG per M2.Wat moet ik doen als ik stormschade heb aan mijn bestelling indien ik deze zelf heb gemonteerd?

Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem dan contact op met uw verzekering. Stormschade valt buiten de garantie van Veranda Express producten en indien de bestelling niet door Veranda Express is geplaatst, kunnen wij eventuele herstelwerkzaamheden ook niet uitvoeren.Welke garantie heb ik op de producten van Veranda Express?

De wettelijke garantie houdt in dat uw product na aankoop datgene doet en moet doen wat u als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Een goede investering en zorgeloos genieten door de 10 jaar fabrieksgarantie, onverminderd de wettelijke rechten van de consument op alle onderdelen van de producten die aangeboden worden door ons.Bestellen
Zijn de prijzen op de website van Veranda Express inclusief BTW?

Ja, alle prijzen op de websites van Veranda Express zijn inclusief BTW.Ik heb bij mijn bestelling een fout gemaakt. Wat kan ik hieraan doen?

Neem in dit geval contact op met onze klantenservice door naar de contact pagina te gaan. Zet het bestelnummer van uw bestelling in het bericht bij gebruik van het contactformulier op de contact pagina. Leg ook kort uit wat er mis is gegaan. Afhankelijk van de situatie, zullen wij de bestelling aanpassen of de bestelling annuleren. Bij annulering storten wij het door u betaalde bedrag binnen 14 dagen terug. Vervolgens kunt u het door u gewenste product bestellen.Kan ik een op maat gemaakte bouwpakket retouren?

Annuleren van een bouwpakket kan voordat het product bezorgd wordt. Dus vanaf de bestelling/ betaling tot de levering. Producten die voor de consument op maat zijn gemaakt, kunt u niet retourneren.Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Nadat u een bestelling heeft gedaan via deze website, krijgt u hiervan een bevestiging per email. Nadat uw betaling is ontvangen krijgt u nogmaals een email met de bevestiging dat uw betaling ontvangen is. Afhankelijk van uw betaalmethode, kan dit een aantal dagen duren. Na het ontvangen van uw betaling, neemt een van onze medewerkers zo spoedig mogelijk contact met u op voor het inplannen van een afspraak voor de levering. Op de dag van levering nemen de chauffeurs 30 minuten voor levering telefonisch contact met u op..Keuze terrasoverkapping
Welk type glazen dakplaten worden er gebruikt?

Wij gebruiken in onze overkappingen 44.2 veiligheidsglas van 8,76 mm dik. Dit is gehard en gelaagd glas. De platen zijn geheel doorzichtig. Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden. 44.2 staat voor twee lagen glas van vier millimeter dik met daartussen twee lagen PVB van 0,38mm. De tussenlaag van PVB geeft extra sterkte en houdt het glas bij elkaar in het geval dit kapot mocht springen.Hoe zit het met condensvorming in polycarbonaat platen?

Condensvorming treedt regelmatig op in polycarbonaat platen, dit is een normaal verschijnsel. Omdat de polycarbonaat platen moeten kunnen ademen, zijn deze platen afgetaped met geperforeerd tape aan de gootkant. Hierdoor kan er condensvorming in de platen ontstaan. Dit is zichtbaar in de vorm van een balkje condens aan de gootkant van de platen, waar condens ook druppels kan vormen. Dit heeft echter GEEN nadelig effect op de platen. De zichtbaarheid van condens is bij helder polycarbonaat het grootst. Bij opaal polycarbonaat platen is de condens nauwelijks zichtbaar omdat deze platen donkerder zijn. De antidusttape mag niet van de platen afgehaald worden om condensvorming tegen te gaan. Zo kan er namelijk vuil en groene aanslag in de platen komen.Kan ik mijn terrasoverkapping op maat bestellen?

De Veranda Express terrasoverkappingen worden in standaard afmetingen geleverd. Wanneer u kiest voor montage door Veranda Express dan korten wij de breedte van de terrasoverkapping, indien nodig, in. Houd er rekening mee dat u een grotere breedte maat kiest als u de terrasoverkapping in laat korten. Voorbeeld: wanneer u een overkapping wilt van 4,6 meter breed, dient u een terrasoverkapping van 5,06 meter breed te bestellen.Kan ik zelf een terrasoverkapping plaatsen?

Terrasoverkappingen worden als gebruiksvriendelijke bouwpakketten geleverd. Met behulp van de montagehandleiding kunt u de terrasoverkapping eenvoudig zelf plaatsen. Maar liefst 70% van onze klanten monteert deze zelf.Hoe stel ik een terrasoverkapping samen?

U stelt zelf eenvoudige in een aantal stappen uw overkapping samen in onze webshop. Kies uw kleur, dakmateriaal en afmeting en bekijk direct de prijs van uw overkapping. Komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.Wat is de levertijd?

Afhankelijk van de drukte in de Levertijd normaal gesproken 3-4 weken.Kan ik de terrasoverkapping later uitbreiden met glazen schuifwanden en zonwering?

Terrasoverkappingen van Veranda Express zijn modulair. Veranda Express overkappingen kunnen op ieder gewenst moment worden uitgebreid met glazen schuifwanden, zijwanden en zonwering.Wat zijn de voordelen van een aluminium terrasoverkapping?

– Een mooie luxe en strakke uitstraling

– Grote overspanningen mogelijk en behoudt van maximaal lichtinval en leefruimte

– Zeer lange levensduur

– Onderhoudsarm

– Duurzaam

– Bestand tegen vocht en UV-stralingWat kost een terrasoverkapping?

Overkappingvoordeel hanteert de laagste prijs garantie op alle terrasoverkapping bouwpakketten. Een terrasoverkapping is verkrijgbaar vanaf €1125,- euro. Een overkapping stelt u eenvoudig samen in onze webwinkel of vraag vrijblijvend een offerte aan.Waarom koop ik een terrasoverkapping bij Veranda Express?

Veranda Express hanteert de laagste prijs garantie op alle bouwpakketten terrasoverkappingen. Aluminium overkappingen van Veranda Express zijn vervaardigd uit het sterkere 6063-T6 aluminium, zijn voorzien van een gegalvaniseerde stalen strip in de goot en voldoen aan alle Europese bouwnormen.

Bovendien profiteert u bij Veranda Express van

– Gratis snelle levering

– Modulaire overkappingen; uit te breiden met glazen schuifwanden en zonwering

– Goede service

– Producten uit voorraad leverbaar

– Gebruiksvriendelijke bouwpakketten met uitgebreide montagehandleidingenMontage
Monteert Verandaexpress in heel Nederland?

Veranda Express monteert zonder extra kosten maximaal 150km gemeten vanuit Boxtel.

Let op!
Als u verder woont dan 150km gemeten vanuit Boxtel wordt er €2,- per km extra reis en tijd kosten in rekening gebracht.Is de levertijd altijd binnen 3 weken?

Veranda Express probeert uw bestelling altijd zo snel mogelijk te bezorgen of monteren. In het geval van extreme drukte kan het voorkomen dat de levertijd langer is. Hier is geen coulance op van toepassing.Kan ik extra opties laten monteren door Veranda Express op mijn terrasoverkapping die is geplaatst door een anderen aanbieder?

U kunt na het plaatsen van uw terrasoverkapping ook een glazen spie, polycarbonaat spie monteren. Het is ook mogelijk om naderhand glazen schuifwanden te monteren. Opties die onderdeel zijn van de terrasoverkapping zoals LED-verlichting kunnen niet naderhand gemonteerd worden.Kan de afwatering op elke staander aangesloten worden?

Tot een breedte van 806cm is dat mogelijk. Indien de overkapping breder is dan 806cm kunnen alleen de buitenste staanders met afwatering gemonteerd worden.Verkoopt Veranda Express ook zonwering?

Ja, wij verkopen elektrisch gemotoriseerde zonweringen voor op het dak met een afstandsbediening en elektrisch gemotoriseerde zonweringen voor onder het dak.

Deze onderdak zonwering wordt op maat gemaakt per overkapping en wordt tussen de ligger gemonteerd.Kan ik zelf een Veranda Express terrasoverkapping monteren?

Ja, met behulp van een montagehandleiding kunt u de terrasoverkapping zelf eenvoudig monteren.Vergunning
Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping.

In Nederland is het plaatsen van een terrasoverkapping vergunningsvrij indien:

– De terrasoverkapping niet meer dan 50% van de tuin zal beslaan.

– De terrasoverkapping kleiner is dan 30 M2.

– Dat de hoofdbewoning, de hoofdbewoning zal blijven. Dit houdt in dat u niet onder de terrasoverkapping gaat wonen, maar dit een ruimte voor erbij is.Spaypay
In3
Creditclick
crossmenuchevron-down