Ervaar de beleving
Geniet 4 seizoenen
Snelle levering

Tuinkamer inclusief montage

24-02-2024

Wilt u uw tuin uitbreiden met een gezellige tuinkamer waar u het hele jaar door van kunt genieten? Met de juiste materialen en een beetje handigheid monteert u eenvoudig zelf een tuinkamer van Veranda Express. We leveren onze tuinkamers als bouwpakketten en door onze montagevideo en handleiding bouwt u eenvoudig de kamer zelf in uw tuin.

Download onze handleiding

Een tuinkamer plaatsen

U heeft de mogelijkheid om een tuinkamer zowel aan uw huis aan te bouwen als op een vrijstaande locatie te plaatsen. Als u ervoor kiest om de kamer aan uw huis aan te bouwen, moet u rekening houden met de bestaande muur. Gaat u de kamer op een vrijstaande locatie plaatsen? Dan is het belangrijk dat de ruimte gemakkelijk toegankelijk is.

Gereedschappen om een tuinkamer bouwen

Voor een soepel verlopende montage van uw tuinkamer zijn er een aantal gereedschappen die u nodig heeft. Het gebruik van de volgende gereedschappen zal het proces aanzienlijk vergemakkelijken:

 • Betonmortel
 • Boormachine
 • Gatenzaag 80mm voor metaal en aluminium
 • Metalen hamer
 • Rolmaat
 • Rubberen hamer
 • Schroefmachine
 • Transparant siliconenkit
 • Waterpas

We adviseren u om de tuinkamer met twee personen te monteren.

Tuinkamer inclusief montage

U monteert eenvoudig zelf een tuinkamer van Veranda Express. Het is cruciaal dat u de beschreven stappen volgt om fouten of ongelukken te vermijden. Alvorens u begint met het monteren van de tuinkamer, is het belangrijk dat u controleert of u alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand heeft. Controleer of u alle juiste afmetingen heeft gekregen om eventuele problemen als gevolg van afwijkende maten te voorkomen. Als u alles gereed heeft en de afmetingen kloppen, kunt u beginnen met de montage.

Muurprofielen plaatsen

Om te beginnen plaatst u de muurprofielen. Begin door de zijkappen vast te schroeven op zowel het muurprofiel als de goot. Boor vervolgens aan beide uiteinden 2 gaten onder elkaar en om de 50cm in een zigzaggend patroon een gat.

Daarna bepaalt u de hoogte van het muurprofiel en zorgt u ervoor dat deze waterpas tegen de muur staat. Bevestig het muurprofiel aan de muur met behulp van de bijgeleverde slagpluggen.

Nadat u het muurprofiel aan de muur heeft bevestigd, dicht u deze af met een siliconenkit om ervoor te zorgen dat er geen water achter kan lekken.

 

Iemand die een boormachine gebruikt om gaten te maken in aan het uiteinde van de muurprofielen.
Een gat boren met een gatenzaag in het metaal van de tuinkamer.

Afvoer maken

Nadat het muurprofiel is geïnstalleerd, bepaalt u de plaats van de afvoer. Boor een gat met behulp van een 80mm gatenzaag om de bladvanger in te plaatsen. Houd er rekening mee dat de staander met de pvc-buis onder dit punt zal komen.

Om de bevestiging van andere onderdelen gemakkelijker te maken, maakt u gebruik van een versnellingsbak krik of een vergelijkbaar statief om de goot op te tillen.

Zijliggers plaatsen

Bevestig de zijliggers stevig aan zowel het muurprofiel als de goot. Zorg ervoor dat u een hoek van 90 graden creëert door gebruik te maken van een winkelhaak, nadat beide zijliggers zijn bevestigd.

Zijleggers van de tuinkamer worden bevestigt aan het muurprofiel.
Een gat van 20 tot 30 cm in de grond met de staanders van de tuinkamer erin.

Staanders plaatsen

Bepaal de gewenste diepte van de tuinkamer en graaf op de juiste plekken een gat van 20 tot 30 cm voor de staanders.

Maak de bodem van het uitgegraven gat vlak en plaats een stenen tegel waarop de staanders later kunnen rusten.

Kies aan welke kant u wilt dat de afvoerpijp loopt en boor een gat van 80 mm aan de onderkant van de staander.

Steek het PVC hoekstuk in het geboorde gat en schuif vervolgens via de andere kant de PVC pijp erin. Zorg ervoor dat ze goed in elkaar passen. Plaats de staander onder de goot en schroef deze aan de binnen- en buitenkant van de goot vast.

Lekkages voorkomen

Om ervoor te zorgen dat uw goot volledig beschermd is tegen lekkages, dicht u alle schroeven en kieren grondig af met kit.

Openingen bij de bladfilter worden dicht gekit met kit.
Sierlijsten vastklikken op het muurprofiel.

Sierklik lijsten plaatsen

Klik de sierkliklijsten vast naast de zijliggers op zowel het muurprofiel als de goot. Schroef naast de sierkliklijsten nog een ligger vast.

Passen de sierkliklijsten niet? Kort deze dan een beetje in met een slijptol.

Dakplaten plaatsen

De laatste stap de plaatsing van de dakplaten. Bevestig alle F-profielen aan de voorzijde van de platen. De voorkant is de kant met de gesloten tape. Zet de eerste plaat tussen de dragers en bevestig het muurrubber.

Nadat u de eerste plaat heeft geplaatst, bevestigt u de kliklijst. Schuif ook de kliklijsten onder het muurrubber door. Gebruik een rubberen hamer om de kliklijsten op hun plaats te tikken.

Dakplaten bevestigen tussen de dragers met muurrubber.

Tuinkamer inclusief montage

Mocht u ervoor kiezen om uw tuinkamer niet zelf in elkaar te zetten, dan hebben we een installatieservice beschikbaar. Ook als het monteren van uw tuinkamer niet vlekkeloos verloopt, kunt u altijd contact met ons opnemen, zelfs als u aanvankelijk niet voor deze optie heeft gekozen. We staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw tuinkamer.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen over het monteren van uw tuinkamer? Bel ons op via 085 060 0197 of mail naar info@verandaexpress.nl. We helpen u graag.

Veel gestelde vragen over tuinkamers

Heb ik een vergunning nodig?

In Nederland geldt er geen vergunningsplicht voor het plaatsen van een terrasoverkapping onder de volgende voorwaarden:

 • De terrasoverkapping bedekt niet meer dan 50% van uw tuin.
 • De afmetingen van de overkapping zijn kleiner dan 30 vierkante meter.
 • De overkapping dient als een extra ruimte en niet als hoofdverblijf.

Wat is de levertijd van mijn tuinkamer?

Meestal is ligt de levertijd tussen de zes en acht weken. De tijd die nodig is om uw tuinkamer te leveren varieert afhankelijk van de drukte.

Welke garanties heb ik?

Bij Veranda Express profiteert u gedurende 10 jaar van fabrieksgarantie, wat betekent dat u zonder zorgen kunt genieten van uw product. Mocht u problemen ondervinden, dan lossen we dit uiteraard voor u op. Het is belangrijk om te weten dat de fabrieksgarantie losstaat van de wettelijke garantie. De wettelijke garantie houdt in dat u altijd recht heeft op een goed product. Voor informatie over ons garantiebeleid verwijzen we u graag naar onze garantiepagina.

Heeft u tijdens de garantieperiode problemen met uw product? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 060 0197 of mail naar info@verandaexpress.nl.

CONTACTGEGEVENS

TEL: +31 (0) 850 600 197
E-MAIL: info@verandaexpress.nl
WhatsApp: 0031 (0) 684876622

SHOWROOM
Staarten 5A
5281PK Boxtel
Nederland
LET OP: De showroom is enkel open op afspraak.
Showroom & contact
Locatie showroom:
Staarten 5A
5281PK Boxtel
Nederland
Contactgegevens
E-mail:
info@verandaexpress.nl
Klantenservice: +31(0)850 600 197
VERANDA EXPRESS
Heeft u vragen over onze producten of wilt u samen met een van onze medewerkers het bestelproces doorlopen? Dat kan. Bel onze medewerkers en wij lopen stap voor stap het bestelproces samen met u door. We kunnen ook een offerte voor u opmaken.
crossmenu