Ervaar de beleving
Geniet 4 seizoenen
Snelle levering

Tuinkamer ontwerpen

Als u de gelukkige eigenaar bent van een tuin, heeft u vast weleens gedacht aan het toevoegen van een tuinkamer. Met een tuinkamer geniet u het hele jaar door van uw groene oase en haalt u het buitenleven naar binnen. Maar hoe ontwerpt u een tuinkamer die past bij uw wensen en behoeften? Welke keuzes heeft u allemaal? Laat uw creativiteit de vrije loop en ontwerp in een paar stappen uw eigen tuinkamer.

Stap 1: Oriëntatie

Verzamel online of in onze showroom inspiratie voordat uw zelf een tuinkamer ontwerpt. In onze showroom ziet u alle verschillende tuinkamers die we aanbieden. Bovendien geven onze experts u graag advies over de verschillende mogelijkheden die bij uw wensen passen. Een bezoek aan onze showroom biedt u een unieke kans om de materialen, stijlen en afwerkingen in persoon te ervaren, waardoor u een weloverwogen beslissing kunt nemen voor het perfecte ontwerp van uw tuinkamer.

Stap 2: Afmetingen

Heeft u genoeg inspiratie opgedaan? Dan is het tijd om de afmetingen van uw tuinkamer te bepalen. Hoe breed en diep uw tuinkamer wordt, is afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw tuin en hoeveel ruimte u aan de tuinkamer wilt toewijden. Meet de beschikbare ruimte in uw tuin zorgvuldig op en houd rekening met eventuele beperkingen of regelgeving in uw gemeente.

Stap 3: Vrijstaand of vast aan huis

We bieden vrijstaande tuinkamers aan, maar ook tuinkamers die vast worden gemaakt aan uw huis. Daarom dient u ook na te denken of u de tuinkamer vast wilt laten bouwen tegen uw huis aan of dat u liever kiest voor een vrijstaande variant in uw tuin. Beide opties hebben hun eigen voordelen; zo belemmert een vrijstaande tuinkamer niet uw uitzicht van uw huis en biedt een vaste tuinkamer meer leefruimte in uw woning. Neem dus goed de tijd om hierover na te denken.

Stap 4: Kleurkeuze

Een belangrijk aspect bij een tuinkamer ontwerpen is de kleurkeuze. De frames en structuren van uw tuinkamer zijn verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk antraciet of zwart. Denk na over welke kleur het beste past bij uw tuin, de stijl van uw woning en de inrichting van uw tuinkamer. Onze kleuren zijn neutraal en harmoniëren met zowel uw huis als de natuurlijke omgeving.

Stap 5: Dak materiaal

De keuze van uw dak is afhankelijk van de hoeveelheid lichtinval die u wilt hebben, maar ook van de hoeveelheid onderhoudswerkzaamheden. Bij VerandaExpress heeft u de keuze uit vier verschillende soorten daken, namelijk:
• Polycarbonaat opaal
• Polycarbonaat helder
• Helder glazen dak
• Opaal glazen dak.
Een helder polycarbonaat dak laat meer licht door in vergelijking met een opaal polycarbonaat dak. Echter, een polycarbonaat dak is niet bestendig tegen krassen, terwijl een glazen dak dat wel is. Bij glazen daken is vuil goed zichtbaar, waardoor u vaker een schoonmaakbeurt moet uitvoeren.

Stap 6: Wanden

Voor de wanden van uw tuinkamer heeft u de keuze uit 9 verschillende mogelijkheden, zoals:
• Een polycarbonaat spie zijwand
• Een volledige aluminium zijwand
• Een aluminium en polycarbonaat spie zijwand
• Een aluminium zijwand en een glazen spie
• Een polycarbonaat spie en een geïsoleerde zijwand
• Een volledige geïsoleerde zijwand
• Glazen schuifwanden en een polycarbonaat spie
• Glazen schuifwanden en spie
• Glazen schuifwanden en een aluminium spie
De keuze van wandmaterialen bepaalt niet alleen de uitstraling van uw tuinkamer, maar ook de mate van isolatie en privacy die u wenst. Overweeg materialen zoals glas of polycarbonaat voor maximale transparantie en natuurlijk lichtinval of kies aluminium voor een meer solide uitstraling en extra isolatie.

Stap 7: Voorkant veranda

Ook de voorkant van uw tuinkamer verdient aandacht. Kiest u voor een open voorkant, glazen schuifwanden, een aluminium schuifpui of een elektrische screen? Bedenk hierbij welk niveau van bescherming tegen wind en regen u wenst.

Stap 8: Verlichting

Verlichting in uw tuinkamer is essentieel, als u ’s avonds in uw tuinkamer wilt vertoeven. Kies voor een sfeervolle verlichting met onze dimbare LED-verlichting. Onze LED-verlichting past u eenvoudig aan naar de gewenste ambiance en hierdoor heeft u altijd de perfecte verlichting voor elk moment en elke gelegenheid.

Stap 9: Zonwering

Met de juiste zonwering verblijft u comfortabel in uw tuinkamer op de warme zomerdagen. Daarom is de laatste stap in het ontwerpproces om een zonwering te kiezen. U heeft de keuze uit een elektrische zonwering onder het dak, elektrische zonwering op het dak of handbediende zonwering.

Vraag een offerte aan

Bent u tevreden met uw ontwerp? Vul dan uw wensen en ontwerp in bij de offerte aanvraag. Geef bij de offerte aan of u de tuinkamer zelf monteert of deze wilt laten monteren door onze monteurs.

Offerte aanvragen

Neem contact op met VerandaExpress

Komt u er niet uit met het ontwerp van uw tuinkamer? Neem dan contact met ons op via 085 060 0197 of mail naar info@verandaexpress.nl. We helpen u graag met een mooi ontwerp voor uw tuinkamer. Als u nog meer inspiratie nodig heeft, dan nodigen we u graag uit in onze showroom in Boxtel.

Showroom bezoek inplannen
crossmenu