Ervaar de beleving
Geniet 4 seizoenen
Snelle levering

Tuinkamer kopen: waar moet ik op letten?

07-07-2023

Als u de aanschaf van een tuinkamer overweegt, is het altijd handig om eerst wat tuinkamer ideeën op te doen. Zo krijgt u een goed beeld van wat u wel wilt en wat liever niet. Een tuinkamer is een van de meest multifunctionele ruimtes die u zich kunt voorstellen. U kunt uw buitenverblijf inzetten om een nieuw kantoor te maken waar u ongestoord kunt werken of u gebruikt het als ultieme ontspanningsruimte waar u met een glaasje wijn eindeloos geniet van de sterrenhemel.

Tuinkamer

Tuinkamer ideeën: maak slim gebruik van de lichtinval

De juiste lichtinval is erg belangrijk bij een tuinkamer. Het is dan ook goed om te bekijken waar de zon in uw tuin schijnt. Op de dagen dat het buiten frisser is, creëert u een aangenaam klimaat in uw buitenverblijf als het zonnetje lekker naar binnen schijnt.

Heeft u vaak achter in uw tuin zon, dan kiest u er eventueel voor de tuinkamer achter in uw tuin te laten plaatsen. Als u op ieder moment wilt genieten van alle pracht en praal in uw tuin, dan maakt u dit met een tuinkamer van glas zeker mogelijk. Zo haalt u de natuur als het ware naar binnen. En houdt u het liever dichter bij huis, dan is een buitenverblijf dat meteen aansluit op uw woning ook een mogelijkheid.

Het ontwerp

Als u tuinkamer ideeën wilt opdoen voor een schitterende tuinkamer is het design een belangrijk onderdeel. Overweegt u een glazen dak, dan heeft u altijd uitzicht op de prachtige hemel. Houdt u van een strak ontwerp, dan past een zwarte constructie hier prima bij, maar een lichtere kleur kan natuurlijk ook.

U kunt daarbij kiezen voor een ontwerp dat naadloos aansluit op de stijl van uw woning. Of wilt u juist een geraffineerd contrast vormen tussen uw huis en uw nieuwe tuinkamer? Ook de deuren zijn een essentieel element. Deze moeten zowel praktisch zijn alsook aan een stijlvolle uitstraling bijdragen. Kiest u voor een schuifwand, dan kunt u deze helemaal openschuiven, waardoor u een optimale verbinding met uw tuin heeft.

 

Tuinkamer ideeën en inrichting

We geven u graag wat leuke tuinkamer ideeën voor wat betreft de inrichting. Als u lekker wilt uitrusten in uw tuinkamer komt een mooie loungeset ongetwijfeld van pas. En organiseert u regelmatig gezellige etentjes met vrienden, dan is een grote eettafel zeker een must.

Verder is zonwering tegenwoordig een slimme investering voor een koeler binnenklimaat. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch screen dat tevens over verduisterende eigenschappen beschikt. Deze screens kunt u gebruiken voor de voor- en zijwanden van de tuinkamer, maar ook voor het onderdak bieden we passende elektrische zonwering met afstandsbediening aan. Zo regelt u op ieder moment hoeveel licht er in de tuinkamer komt.

Meer tuinkamer ideeën nodig?

Heeft u tuinkamer ideeën voor een kleinere overkapping nodig? Dan kunt u de ruimte groter laten lijken met stijlvolle glazen wanden. Ook door hier en daar een hangplant op te hangen, lijkt de kamer groter. In plaats van een loungeset zijn verstelbare stoelen waar u zowel op kunt zitten als liggen eveneens een optie. En bij het invallen van de avond maakt u het gezellig met dimbare ledverlichting.

Neem contact op

Wilt u meer inspiratie bij het inrichten van uw nieuwe tuinkamer? Neem voor meer tuinkamer ideeën gerust telefonisch contact met ons op via 085 06 00 197. Een berichtje sturen kan ook via Whatsapp op 06 84 87 66 22 of per e-mail naar info@verandaexpress.nl.

 
Showroom & contact
Locatie showroom:
Staarten 5A
5281PK Boxtel
Nederland
Contactgegevens
E-mail:
info@verandaexpress.nl
Klantenservice: +31(0)850 600 197
VERANDA EXPRESS
Heeft u vragen over onze producten of wilt u samen met een van onze medewerkers het bestelproces doorlopen? Dat kan. Bel onze medewerkers en wij lopen stap voor stap het bestelproces samen met u door. We kunnen ook een offerte voor u opmaken.
crossmenu