Ervaar de beleving
Geniet 4 seizoenen
Snelle levering
BEKIJK ONZE PRODUCTEN

Overkapping kopen voor in uw tuin bij VerandaExpress

Wilt u een schaduwrijke plek in uw tuin creëren? Heeft u behoefte aan wat extra privacy?
Of wilt u een extra ruimte toevoegen aan uw woning? Dan is een overkapping zeker iets voor u!

VANAF

 4.450,00

Veranda Tot 1206cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 4.050,00

Veranda Tot 1106cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 3.665,00

Veranda Tot 1006cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 3.425,00

Veranda Tot 906cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 2.850,00

Veranda Tot 806cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 2.550,00

Veranda Tot 706cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 2.200,00

Veranda Tot 606cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 1.875,00

Veranda Tot 506cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 1.605,00

Veranda Tot 406cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen
VANAF

 1.350,00

Veranda Tot 306cm Breed

TÜV Gecertificeerd
Extra Sterke Constructie
Stel Samen

Overkappingen kunnen schaduw en privacy bieden en daarnaast kunnen zo ook nog eens een vleugje stijl aan uw tuin toevoegen. Bij VerandaExpress zijn er verschillende soorten overkappingen om uit te kiezen, dus kunt u bij ons zeker de perfecte overkapping kopen die aan al uw wensen zal voldoen. Lees verder voor meer informatie over tuinoverkappingen van VerandaExpress!

Wat is een overkapping voor de tuin?

Een overkapping voor de tuin is een afdak dat wordt geplaatst tegen uw huis, voornamelijk in de achtertuin. Als u in de tuin zit helpt de overkapping u te beschermen tegen verschillende weerselementen, zoals de zon, wind en regen. Zo worden de overkappingen gebruikt om een schaduwrijke plek voor mensen om te ontspannen in de zomermaanden te creëren. Ook kunt u andere spullen zoals een loungeset of een eettafel met stoelen veilig en beschermd tegen de wind en regen neerzetten onder de terrasoverkapping.

Een overkapping hoeft niet alleen gebruikt te worden als verlenging van het huis

Een dergelijk bouwwerk kan ook ergens anders in de tuin geplaatst worden. Op deze plek kan het fungeren als overdekte parkeerplaats voor uw auto, fiets, camper of caravan. Ook kunt u de overkapping gebruiken om haardhout droog op te slaan of andere spullen droog te stallen. Daarnaast kan de overkapping ook gebruikt worden om een hottub of een jacuzzi te overdekken. Zo zorgt de overkapping ervoor dat u het gehele jaar gebruik kan maken van de hottub, jacuzzi of loungeset, ook als het regent.

Welke soorten overkappingen voor de tuin zijn er?

Er zijn een paar verschillende soorten overkappingen voor de tuin. Het eerste soort is de pop-up luifel. Dit type is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Daarnaast type is ook draagbaar, waardoor het een goede keuze is wanneer u de overkapping vaak moet verplaatsen. Een ander type overkapping is de permanente overkapping. Dit type is duurzamer en is meestal gemaakt van aluminium of kunststof. Permanente overkappingen zijn een goede keuze wanneer u de overkapping niet of nauwelijks hoeft te verplaatsen. Ze zijn ook een goede keuze wanneer u woont in een gebied waar het vaak regent of flinke windstoten vaak voorkomen. U kunt overkappingen kopen in verschillende vormen zodat deze het beste bij uw huis en wensen past. De meest voorkomende vormen zijn vierkant, rechthoekig, en rond. Alle soorten kunnen ook op maat worden gemaakt om zodoende aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een overkapping voor de tuin?

Het kopen van een overkappingen bij VerandaExpress biedt een groot aantal voordelen. Wij sommen er graag een aantal voor uw op:

 • Ze helpen uw planten te beschermen tegen de zon, wind en regen.
 • Ze bieden een veilige en droge plek om uw gereedschap en benodigdheden op te bergen zonder dat deze vochtig en vies worden.
 • Ze werken als zonwering en creëren een schaduwrijke plek voor u om te ontspannen in de zomermaanden. Dit is extra handig als u door medische klachten niet in de zon mag zitten maar toch van uw tuin wilt genieten.
 • Wanneer u kiest voor dichte zijkanten en/of een dichte voorkant kunt u zelfs een extra kamer aan uw huis creëren. U krijgt door het plaatsen van een overkapping dus extra veel leefruimte bij uw huis.
 • Door het aluminium frame van de overkapping is het bouwwerk erg duurzaam.
 • Gemakkelijk te monteren. Door het gebruiksvriendelijke bouwpakket heeft u uw overkapping snel geïnstalleerd.
 • De laagste prijsgarantie. VerandaExpress geeft de laagste prijsgarantie voor het gehele assortiment.
 • U verlengt het buitenseizoen met een overkapping, omdat u vaker en langer buiten kunt zitten. Ook s ’avonds kunt u langer buiten zitten omdat de warmte langer onder de overkapping blijft hangen en het daardoor minder snel afkoelt.

Waarom een aluminium overkapping kopen?

Onze overkappingen zijn vervaardigd uit 6063-T6 aluminium, een materiaal bekend om zijn uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid. De aluminiumstructuur is bestand tegen zowel vocht als UV-straling, wat bijdraagt aan de levensduur van de overkapping. In tegenstelling tot ijzer, roest aluminium niet, wat het onderhoudsarm en ideaal maakt voor zowel de montage als langdurig gebruik. Bovendien is het licht van gewicht, wat de montage vergemakkelijkt. Daarnaast versterken we onze constructies met een gegalvaniseerde stalen strip in de goot voor extra corrosiebestendigheid. Elk onderdeel wordt zorgvuldig door ons gecontroleerd op kwaliteit. Dankzij deze kenmerken garanderen wij een minimale levensduur van 25 jaar bij correcte montage en onderhoud.

Overkapping bouwen, een fluitje van een cent

Wanneer u kiest voor een overkapping van VerandaExpress krijgt u het bouwpakket thuisgestuurd. Op deze manier kunt u de overkapping gemakkelijk zelf monteren. Wij hebben namelijk het bouwpakket zo samengesteld dat het voor u een fluitje van een cent gaat worden om de overkapping te installeren. Het pakket bestaat niet uit allemaal losse onderdelen waardoor het geen zoekwerk wordt en u niet zelf nog naar de winkel moet voor extra materialen of gereedschap. Wij hebben namelijk alle benodigdheden in het bouwpakket opgenomen, zoals schroeven, slagpluggen, PVC pijpen, bladvangers en bochten. Bij het bouwpakket zit een gebruikershandleiding die goed te volgen is, zodat u binnen no-time de overkapping in uw tuin heeft geïnstalleerd.

Gemakkelijk en snel uw overkapping online bestellen

U kunt gemakkelijk online uw overkapping bestellen bij VerandaExpress. Voordat u gaat bestellen is het handig om de volgende punten duidelijk te hebben.

 • De grootte van de overkapping. U moet ervoor zorgen dat de overkapping groot genoeg is om het gebied dat u wilt bedekken ook daadwerkelijk te bedekken.
 • Het type materiaal. Overkappingen zijn gemaakt van sterk aluminium. Het is belangrijk dat u weet of u ook zijwanden en/of een voorwand wilt als toevoeging. Wilt u een zijwand en/of voorwand dan kan dit in verschillende materialen. Bekijk daarom goed welke materialen u wilt bestellen voor het kopen van een overkapping.
 • De derde en laatste tip die wij u kunnen geven voor het bestellen van de overkapping is de kleur. U kunt kiezen bij VerandaExpress voor de kleuren zwart, antraciet en beige voor het frame van de overkapping. Dus bedenk van tevoren welke kleur u voor uw veranda wilt kopen.

Als u eenmaal de bovenstaande punten hebt overwogen, dan bent u klaar om het juiste type voor uw tuin te kiezen. Dankzij de vele verschillende mogelijkheden, materialen, kleuren en stijlen zult u vast een overkapping vinden die volledig aansluit bij uw wensen en behoeften. Kijk ook eens naar onze glazen schuifwanden en carports die perfect bij onze overkappingen passen.

Als u vragen heeft over het kiezen van een overkapping voor uw tuin, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij zullen u graag helpen.

Veelgestelde vragen

Is een vergunning voor een overkapping nodig in Nederland?

In Nederland is voor sommige overkappingen een vergunning vereist, afhankelijk van de grootte en locatie. U kunt het beste bij uw lokale gemeente te controleren of een vergunning benodigd is.

Wat kost een overkapping?

De kosten van een overkapping bij ons zal variëren afhankelijk van de grootte, materialen, en eventuele extra functies. Voor een nauwkeurige schatting kun je een offerte bij ons opvragen of één van bovenstaande modellen kiezen.

Wat kost een overkapping?

Het verschil tussen een veranda en een overkapping is de plaatsing in de tuin. Een veranda wordt meestal aan één zijde van de woning gemonteerd, terwijl een overkapping vrij kan staan op elke gewenste plaats in de tuin, zoals boven een terras, jacuzzi of zelfs een parkeerplaats.

This is a block of text. Double-click this text to edit it.
crossmenu