10 Jaar garantie
Vrijblijvende offerte
Gratis inmeet service
Hoge kwaliteit aluminium
Binnen 1 dag geplaatst
  • 10 Jaar garantie
  • Vrijblijvende offerte
  • Gratis inmeet service
  • Hoge kwaliteit aluminium
  • Binnen 1 dag geplaatst
Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

Tips voor een sfeervol diner onder je overkapping

5 tips voor een sfeervol diner onder je overkapping

Of je nu een gezellig diner voor twee hebt gepland of je hele familie hebt uitgenodigd voor een uitgebreide maaltijd; met deze tips geef jij je etentje net dat beetje extra.

1. Kies een thema

Door een thema te kiezen voor je diner, wordt het eenvoudiger om alles rondom je etentje te regelen: van de gerechten die je op tafel zet tot de muziek en de tafeldecoratie. Met thema’s kun je eindeloos veel kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 1001 nachten thema? Met kleurrijke kussens, oosterse muziek, kaarsen in je tuin en Arabische gerechten zorg je voor een sprookjesachtige avond. Een zomerse dag vraagt om een Caribisch thema met smaakvolle cocktails, een barbecue en vrolijke bloemenkransen.

2. Tafelaankleding

Met de juiste tafeldecoratie maak je van je diner een stijlvol geheel. Bepaal van te voren een kleurenthema, zodat je decoratie op elkaar aansluit. Haal je mooiste servies uit de kast en leg tafellopers of een tafelkleed over de tafel heen. Heeft je etentje een officieel tintje? Zorg dan voor een tafelschikking. Dit kun je bijvoorbeeld doen door servetringen te personaliseren met de namen van je gasten. Maak het geheel af met kleurrijke bloemen. Ga niet voor één grote bos, maar verdeel de bloemen in kleine bosjes over de tafel. Zo kunnen je tafelgasten elkaar goed blijven zien wanneer ze aan tafel zitten.

3. Achtergrondmuziek

Achtergrondmuziek verhoogt de sfeer tijdens je etentje. Ga je voor een themadiner, dan is het kiezen van passende muziek natuurlijk heel eenvoudig: selecteer een afspeellijst binnen het thema en je hebt er geen omkijken meer naar. Je kunt ook aan je gasten vragen of zij een top 10 met favoriete nummers naar je toe willen sturen. Zo stel je zelf een playlist samen en ben je ervan verzekerd dat de muziek bij iederéén in de smaak valt.

4. Zorgeloos genieten

Vooral in de zomer kunnen wespen en muggen voor flink wat overlast zorgen wanneer je buiten eet. Met de juiste maatregelen zit je zorgeloos aan tafel. Bewaar al het eten zo lang mogelijk in de koelkast en dek het af met plastic of een vliegenkap zorda je de maaltijd op tafel zet. Met een aantal handige trucs houd je wespen op afstand. Zo zouden onder meer kruidnagel, azijn en uien moeten voorkomen dat wespen bij je in de buurt komen.

5. Comfortabel aan tafel

In de zomer is het de meeste avonden nog heerlijk vertoeven onder je overkapping. Organiseer je daarentegen een etentje in het voor- of najaar, dan kan regen of wind roet in het eten gooien. Met enkele aanvullingen op je overkapping, zit je er alle jaargetijden comfortabel bij. Monteer bijvoorbeeld een glazen schuifwand of plaats een polycarbonaat zijwand onder je overkapping om de wind te beperken. Met een terrasverwarmer aan de muur zit je bovendien lekker warm aan tafel.

2021-10-29T23:54:54+00:00
Ga naar de bovenkant