Hoe meet ik glazen schuifwanden in?

 

Met glazen schuifwanden tover jij jouw overkapping eenvoudig om in een volledige tuinkamer. Gelukkig is het inmeten van deze glazen schuifwanden helemaal niet moeilijk. Met onze inmeet instructies is het zo gepiept. Door onderstaande stappen te volgen, bepaal je in een handomdraai de juiste maat.

Stap 1: bepaal de breedtemaat

Pak er een pen, vel papier en rolmaat bij. Tijd om aan de slag te gaan. Je gaat als volgt te werk:

  1. Meet zowel op punt A (grondhoogte) en punt B (goothoogte). Noteer deze maten.
  2. De juiste bestelmaat is de langste maat van de twee.
  3. Zit er meer dan zeven millimeter verschil tussen de maten? Neem dan contact op met een van ons.

Het opmeten van de juiste breedtemaat is erg belangrijk. Verandaexpress maakt jouw glazen schuifwanden namelijk op maat, zodat deze precies passen. Daarnaast kunnen we door nauwkeurig te werk te gaan een minimale overlap tussen de panelen garanderen. Ook het installeren van jouw glazen schuifwanden verloopt makkelijker wanneer de maten kloppen. We hoeven dan minder te zagen en snijden op locatie!

Stap 2: bepaal de hoogtemaat

De volgende stap is het bepalen van de juiste hoogtemaat van jouw glazen schuifwanden. Ook dat is een fluitje van een cent. Hier komen de stappen:

  1. Meet de hoogte van jouw overkapping van fundering tot de onderkant van de goot. Dit doe je aan de linkerzijde, de rechterzijde én in het midden.
  2. Tel de maten bij elkaar op en deel deze maat door drie. Oftewel: je meet de gemiddelde hoogtemaat. Dit is de maat die je moet bestellen.
  3. Ook hier geldt: zit er meer dan zeven millimeter verschil tussen de hoogtemaat links en rechts? Neem contact met ons op voor advies.

Stap 3: herhaal dit proces voor alle zijwanden

Je herhaalt bovenstaande stappen voor iedere kant waar je glazen schuifwanden wilt plaatsen. Let wel, als het gaat om de zijkant van de overkapping spreken we over de dieptemaat van de overkapping in plaats van de breedtemaat. Goed om te weten, want zo voorkom je verwarring tijdens het bestelproces.